De eerste keer dat de verwarming in gaat in de winter

Kent u dat moment dat de verwarming voor de eerste keer het jaar aangaat? Meestal is dit moment ergens eind september / begin oktober. Het heeft altijd wel weer iets gezelligs. Lekker knus met uw familie op de bank in een heerlijk verwarmd huis. Maar bij sommige mensen blijkt dat de verwarming het niet meer doet, of niet goed meer doet.

huis kopen

Ze moeten snel een nieuwe ketel hebben of de oude laten vervangen. Als uw oude ketel al meer dan 10 jaar oud is, dan is een nieuwe waarschijnlijk wel een goed idee. Enkele voordelen van een nieuwe ketel:

  • Verbruik is lager door hoger rendement
  • Beter comfort, het water warmt sneller op
  • Kans op een nieuw defect aanzienlijk lager

Een bedrijf vinden dat de ketels levert is vaak niet zo moeilijk. Op het internet zijn diverse leveranciers welke door het hele land leveren, maar misschien heeft u liever een bedrijf in de buurt. Het kan ook de moeite waard zijn om de ketel bij dezelfde leverancier aan te schaffen als waar u de huidige ketel heeft gekocht (als u nog weet waar dat was). Het is gebruikelijk dat het bedrijf waar u de ketel koopt ook de installatie verzorgd. De oude ketel wordt dan vaak weer meegenomen en afgevoerd.

Een ketel die overigens erg populair is, is de Remeha Avanta. Een goed betaalbare ketel met een hoop functionaliteiten:

  • 12,5 liter warm water per seconde (CW4)
  • Compacte ketel en dus vrijwel overal te plaatsen
  • Servicevriendelijk en onderhoudsarm
  • Hoog rendement

Kiest u voor de Avanta maakt u een goede keuze en met het juiste onderhoud kunt u jaren plezier hebben van uw nieuwe CV ketel welke waarschijnlijk ook een stuk minder verbruikt dan uw huidige ketel (zeker als deze al enkele jaren oud is).

Tags: